Herken jij dit?

Budgetcoaching via Skype

Omdat ik graag iedereen wil helpen, ongeacht waar je woont.

Er is wel één voorwaarde: er mogen geen schulden zijn.

Voordeel voor jou geen reiskosten, voor mij geen reistijd.

        Bel me voor de mogelijkheden 06-44856948

Ben jij bang voor de toekomst?

rekeningAls je geen grip hebt op je uitgaven, heb je geen grip op je geld. Hoe weet je of je in geval van een  noodsituatie moet bezuinigen als je niet weet wat erin komt en wat er elke maand uit gaat. Budgetcoaching kan je helpen om inzicht te krijgen in je uitgavenpatroon. Stel je verliest je baan, of je wordt arbeidsongeschikt. Kom je dan in de financiële problemen? Wat als het je niet lukt om te sparen en de auto heeft opeens een dure reparatie nodig? Of de wasmachine begeeft het, of nog erger allebei? Geloof me ik weet hoe het voelt als er meerdere dingen in een korte tijd achter elkaar kapot gaan.
Als je niet in staat bent om in geval van nood snel je uitgaven bij te stellen, dan loop je het risico dat je je schulden in rap tempo toe ziet nemen. Voor je het weet heb je meerdere betalingsregelingen lopen en dan hoeft er maar een aanslag van de Belastingdienst op de mat te vallen en je weet niet meer hoe je alles rond moet breien.

Consequenties

De gevolgen van het niet hebben van grip op je geld, kunnen ernstig zijn. Je kunt bang worden voor de postbode die altijd maar rekeningen komt brengen. Misschien maak jij je post al niet eens meer open, met alle gevolgen van dien. Zeker in het geval van oplopende roodstand heb je vaak last van slapeloze nachten.
Misschien voel jij je elke keer dat je in een kledingwinkel wat koopt wel schuldig, omdat je niet weet of je daar deze maand wel geld voor hebt.

Wat is budgetcoaching?

Ontbreekt het je aan inzicht voor wat betreft je uitgaven en inkomsten, dan kan ik je als budgetcoach van dienst zijn. Als budgetcoach help ik je bij het budgetteren van je uitgaven. Je kunt mij inschakelen als je hulp wilt bij financiële problemen, maar ook voordat je in de problemen zit, kun je soms het gevoel hebben dat je geen grip hebt op je financiën. Samen maken we een overzicht budgetcoachingvan je uitgaven en inkomsten.

Na het in kaart brengen van alle inkomsten, maar vooral de uitgaven kijken we of je nog ergens inkomsten misloopt. Misschien heb je wel recht op teruggave van inkomstenbelasting als je een aangifte-biljet invult. Ook kijken we of je misschien recht hebt op zorg-, huur-, ouder- en/of kindertoeslag. Zo nodig help ik bij het invullen van de formulieren.

Misschien loop je geen inkomsten mis, maar heb je gewoon te hoge kosten. Je kunt daarbij denken aan verzekeringen die je wellicht goedkoper ergens anders zou kunnen sluiten, abonnementen die je zou willen beëindigen of zorgkosten die je eigenlijk nog moet indienen. Je bent zeker niet de enige die er vaak niet toe komt om de benodigde opzeggingsbrieven te schrijven of overstapformulieren in te vullen en uit te zoeken wat nou de goedkoopste verzekering is. Als je dat wilt kan ik je daarbij helpen. En nee je hoeft het echt niet allemaal zelf te doen.

Budgetplan

Aan het eind van een traject van budgetcoaching krijg je van mij een budgetplan. In het budgetplan staat beschreven welke stappen je moet nemen om in de toekomst weer met een schone lei te kunnen beginnen. Ik help om betalingsachterstanden weg te werken en zo nodig betalingsregelingen te treffen met de verschillende schuldeisers. Stel je eens voor hoe het voelt als je weer grip hebt op je geld. Je weet wat er binnenkomt en wat eruit gaat en je kunt eindelijk gaan sparen. Je kunt dan eindelijk eens beslissen om uit eten te gaan, omdat je weet dat dat kan, zonder je daar zorgen om te hoeven maken.

Weet jij al waar je voor wilt gaan sparen?

Maak een afspraak
(Visited 14.043 times, 1 visits today)