Aangezien ik steeds vaker klanten die bellen teleur moet stellen, omdat ze echt te ver weg wonen, ben ik deze maand begonnen met budgetcoaching via Skype. Lees hier het verhaal van Petra.

Waar woon je?

SkypeIk liep al een tijd met de gedachte rond dat ik hulp moest zoeken bij mijn financiën. Na mijn scheiding moest ik van veel minder geld rondkomen dan toen ik getrouwd was en dat vond ik lastig. Toen ik op een dag de stoute schoenen aantrok en op internet op zoek ging naar hulp, sprak jouw site mij het meeste aan. Voordat ik me weer zou bedenken heb ik jou meteen gebeld. Tijdens ons telefoongesprek had ik meteen een goed gevoel bij jou. En hoewel ik dacht dat je bij mij in de buurt woonde, bleek je helemaal in Apeldoorn te wonen! Veel te ver bij mij vandaan.

Budgetcoaching via Skype

Ik was dan ook heel blij toen je mij vertelde dat ik, omdat ik geen schulden had, in aanmerking kwam voor coaching via Skype als ik dat geen probleem vond. Ik kreeg vooraf van jou een duidelijk overzicht met alle documenten die ik van te voren naar jou moest mailen.

Scherm delen op Skype

Op de dag zelf vond ik het eigenlijk heel prettig werken via Skype. Ik vond het gek genoeg toch spannend. Je bent toch altijd bang dat je te horen krijgt wat je allemaal niet goed doet, maar jij legde vooral de nadruk op dingen die ik al wel goed deed. Bijvoorbeeld het feit dat ik al mijn betalingen via automatische incasso doe en dat ik bijna alles per maand betaal.
Doordat je jouw scherm deelde via Skype (ik wist niet eens dat dat kon) kon ik op mijn eigen laptop heel fijn meekijken met alle bedragen die jij invulde op jouw laptop. Ik vond het helemaal geen probleem dat je niet live bij mij thuis aan de keukentafel zat. Het was fijn dat het bij jou rustig was zodat ik je goed kon volgen.

Gemotiveerd om te veranderen

Na afloop van de coaching via Skype was ik heel erg gemotiveerd om dingen anders te gaan doen. Ik heb na ontvangst van jouw mail met aandachtspunten meteen een aantal dingen opgezegd. Ik heb nu duidelijke budgetten waardoor ik weet hoeveel ik uit kan geven en waaraan. Nu na een paar weken merk ik al dat het me daardoor beter lukt om me aan mijn budget te houden. Het was fijn om met jou te kunnen sparren over wat nu eigenlijk normale budgetten zijn, daar praat je toch niet zo snel over met anderen.

Eindelijk sparen

Sinds ik door jou via Skype gecoacht ben heb ik al mijn uitgaven binnen de perken gehouden en dat voelt super goed. Voor het eerst in jaren hield ik vorige maand 100 euro over en aan het eind van het jaar kan ik mijn bonus eindelijk eens gebruiken om te sparen, in plaats van om achterstanden weg te werken.
Je hebt mij geholpen om eindelijk inzicht te krijgen in mijn uitgaven!

Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor budgetcoaching via Skype, kijk dan hier

Meer lezen over budgetcoaching? Lees dan “Budgetcoaching alleen voor domme mensen?“.

(Visited 180 times, 1 visits today)