Vakantie voorbereiding

Uit ervaring weet ik dat hoe beter je je vakantie voorbereid, hoe meer ontspannen je aan je vakantie kunt beginnen. En zou het nou niet fijn zijn om dat heerlijke vakantiegevoel bij thuiskomst nog een paar dagen langer te laten duren?

0001867161HH-565x849Alles mag

En dan is ie daar, die welverdiende vakantie. Heerlijk je was er zo aan toe. Even uit de sleur van thuis en lekker genieten. Of je je vakantie nou thuis, in Nederland of in het buitenland doorbrengt, maakt daarbij niet eens zo heel veel uit. Je hebt vakantie en je hoeft lekker even helemaal niets. Lekker lang uitslapen en lekker laat naar bed. Ook de kinderen hoeven minder en mogen meer. De kinderen mogen wat vaker een ijsje, want het is nou eenmaal vakantie. Jullie gaan wat vaker uit eten, want ….. het is vakantie en dat mag best wat kosten. We letten even niet op het budget.

Weer thuis

In de vakantie mag alles wat je normaal niet mag en doe je de dingen waar je normaal geen tijd voor hebt. Als je thuiskomt van vakantie heb je allemaal prachtige foto’s. Van pretparken en bijzondere bezienswaardigheden die jullie hebben aanschouwd. Foto’s van lekkere ijsjes en bijzonder eten van het land waar je vakantie hebt gevierd.
Wanneer je dan thuiskomt zit je nog steeds in die vakantieroes. Het gevoel dat het echte leven weer begonnen is, wil je zo lang mogelijk buiten sluiten.

Roodstand

Maar dan komt dat moment dat je voor het eerst de stapel post doorspit en het saldo van je bankrekening checkt en weg is je vakantiegevoel. Want in een oogopslag zie je dat je rood staat, heel donkerrood en langzaam dringt het tot je door dat jullie je deze vakantie jullie vakantiebudget misschien wel heel erg te buiten zijn gegaan aan dat lekkere eten en al die bijzondere uitstapjes die je hebt gemaakt.

Begroot je vakantie

Er zijn zelfs mensen die zeggen ik ga dit jaar maar eens jaartje niet naar het buitenland, maar we blijven gewoon thuis, dat is beter voor onze financiën. Gedurende de zes weken dat de kinderen schoolvakantie hebben, gaan we gewoon af en toe leuke dingen met ze doen. En als we dan na de vakantie hun uitgaven op een rijtje zetten, ontdekken ze pas wat een jaartje thuisblijven ze nou werkelijk heeft gekost. Al die keren dat je leuk met ze bent gaan zwemmen, of even een dagje naar de dierentuin met z’n allen. Meestal blijkt dan dat ze veel meer uit hebben gegeven dan ze dachten, terwijl het natuurlijk de bedoeling was om geld te besparen.

Vakantiebudget

Daarom mijn tip voor deze vakantie, plan niet alleen je reis en de aankoop van de spullen die je nog moet hebben om mee te nemen op vakantie, maar plan ook je uitgaven. Ga er voor de vakantie eens rustig voor zitten en bedenk je voor vertrek hoeveel deze vakantie jullie mag gaan kosten. Stoppen we er al ons vakantiegeld in , of is het misschien handig om een deel ervan apart te zetten op een spaarrekening? Of mag de vakantie meer kosten dan het vakantiegeld en zo ja hoeveel meer dan?
Maak voordat je op vakantie gaat een budget. Deel het budget door het aantal weken dat je op vakantie gaat en pin tijdens je vakantie elke week het budget voor één week. Mocht je een week niet uitkomen, dan kun je bewust kiezen of je je vakantiebudget wat wilt oprekken, of dat het de laatste dagen van de vakantie wat rustiger aan moet doen, financieel gezien dan. Zo houd je grip op je financiën en kun je bij thuiskomst met een gerust hart een blik werpen op de stand van je bankrekening. Zeker weten dat jij dit jaar je vakantiegevoel langer vasthoudt.

Twijfel je of op vakantie gaan verstandig is , lees dan “Wat te doen met je vakantiegeld

Wil je reageren op dit artikel, graag.

Wist je trouwens dat Time 2 Organize ook op Facebook te vinden is? Like mijn pagina en ik informeer je over leuke spannende en interessante zaken op het gebied van het organizen van je administratie en je financiën.

(Visited 288 times, 1 visits today)