Wakker met een kater

Woensdagochtend, bij het wakker worden wist ik al dat dit niet een van mijn beste dagen zou worden. Ik had de halve nacht wakker gelegen en ondanks het geweldige slaapsysteem waar ik in/op lag, voelde ik mij gebroken. Het liefst was ik in bed gebleven, maar het liggen deed zo’n pijn. Buiten was het grijs, kil en regenachtig en dit was precies de goede voedingsbodem voor mijn fibromyalgie.
Met een pijnlijk hoofd dat voelde alsof het vol watten zat probeerde ik mijn dagelijkse bakje kwark naar binnen te lepelen en niet teveel aandacht te besteden aan mijn pijnlijke lijf. Mijn jongste begon te zeuren dat zijn thee te donker was en dat ik er ook nog geen suiker in had gedaan. Zaken die mijn humeur van deze ochtend niet ten goede kwamen. Ik beet op mijn tong om een onaardige opmerking binnen te houden. Ik moest zo op weg naar een nieuwe klant. Aan de telefoon had ik al begrepen dat er regelmatig een deurwaarder op zijn stoep stond.

Koud en nat

Stipt om kwart over acht stapte ik samen met mijn jongste zoon naar buiten. Ik registreerde dat het buiten minder koud was dan ik dacht, maar was toch blij dat ik mijn handschoenen had aangetrokken. Voor ik het weet zijn mijn vingers koud als het stuur koud aanvoelt en dan heb ik minstens een uur nodig om weer op temperatuur te komen.
Op hoop van zegen begon ik aan mijn rit naar Lelystad. Gisteren had mijn man in Ermelo gewerkt en had daar vanwege de files en de drukte meer dan een uur over gedaan! Onderweg naar John, mijn klant, werd de donkergrijze lucht steeds wat lichter en ging de harde regen over in zacht gemiezer.
Mijn reis verliep zonder noemenswaardige vertraging.  En tegen de tijd dat ik de Flevopolder inreed, kon ik zowaar genieten van de weidsheid van het landschap. Mijn hoofdpijn was in heftigheid wat afgenomen. Al voelde ik mij nog wel alsof ik de gisteren te diep in het glaasje had gekeken.

Mooi kereltje

Het adres van John was snel gevonden. Aan John was te merken dat hij zich schaamde voor hoe zijn twee kamer appartement eruit zag. Hij verontschuldigde zich meerdere keren voor het feit dat overal spullen lagen. Tegen de muur stond een hoge stapel verhuisdozen gestapeld. John was onlangs gescheiden en nog niet helemaal op orde.
Mijn blik viel bij binnenkomst meteen op de foto van een vrolijk klein ventje. Mijn zoon vertelde John trots. Het jochie had een vrolijke uitdagende blik op de foto en John vertelde dat hij ontzettend genoot van de momenten dat zijn zoon bij hem was.
En alhoewel hij bij binnenkomst nog een beetje gespannen oogde, viel de spanning al snel van hem af. Ik vertelde hem dat ik snapte dat hij zo trots was op zijn zoon en dat het een mooi kereltje is.

Financiële problemen

deurwaarderVervolgens vertelde John waarom ik door zijn werkgever naar hem toe gestuurd was. Er was in de loop der jaren een hoop tegenslag op financieel gebied geweest. Inmiddels waren de financiële problemen zo hoog opgelopen dat John niet meer wist hoe hij alles recht moest breien. Op mijn vraag hoe zijn administratie eruit ziet, zegt John dat hij alle achterstallige administratie van de week in mappen heeft gestopt. Een compliment waard vind ik, want ik zie het vaak anders.

Deurwaardervrij leven

Als ik John vraag hoe hij de toekomst ziet, zeg John met een grijns een koophuis, mooie auto en een vrouw. Je moet tenslotte wat te dromen over hebben.
Maar als ik vraag wat ik kan doen om zijn toekomst mooier te maken antwoord John serieus, ik zou graag een deurwaardervrij leven willen hebben. Ik vond het zo mooi gezegd, dat ik hem complimenteerde voor de mooie term. De term schuldenvrij kennen we allemaal, maar John realiseert zich dat dat op hele korte termijn niet voor hem is weggelegd.
Bij mijn vertrek, benadruk ik bij John dat er in zijn leven gelukkig een heleboel zaken zijn zie hij goed op orde heeft. Voor wat betreft dat deurwaardervrije bestaan, daar gaan we samen aan werken. Want wat is er mooier dan nooit meer een deurwaarder aan de deur krijgen.

Zon, zon, zon

Als ik buiten kom, schijnt de zon. In de auto onderweg naar huis, realiseer ik me dat de mist in mijn hoofd is verdwenen. Ik zet de radio hard aan en zing ongegeneerd hard mee met Prince, mijn humeur is opgeknapt net als het weer.
Maak jij je ook regelmatig zorgen over je financiën? Ben jij ook regelmatig bang dat er (weer) een deurwaarder op de stoep staat?Doe er dan wat aan. Ga aan de slag met het budgetteren van je inkomsten en uitgaven. Wedden dat het daardoor lichter wordt in je hoofd? Deze hele maand kun je je met korting aanmelden voor de online cursus budgetteren. Begin het nieuwe jaar met meer inzicht in je financiën! Ga hier naar de winkel. Twijfel je, of heb je vragen, mail me dan. Ik antwoord zo snel als mogelijk.

Wil je reageren op dit artikel? Graag!

Copyright © 2019, All rights reserved.

(Visited 197 times, 1 visits today)