Pubers en budgetcoaching

Twee jaar geleden kreeg ik de vraag of ik een les budgetcoaching zou willen geven op een ROC in Zwolle. Dat vond ik nog best lastig, want hoe vertel je pubers over financiën zonder dat ze daarbij in slaap vallen?
Daarom besloot ik toen om die les in te vullen door middel van een quiz.

Budgetcoaching saai?

Die middag kwamen de 25 leerlingen een voor een binnen gedruppeld in het lokaal. Zuchtend dat ze in de ochtend zo’n vervelende workshop hadden gehad over spiritualiteit, super saai… Ik vreesde het ergste voor mijn les en vertelde ze opgewekt dat ik een prijs had voor degene die de quiz het beste maakte. Toch had ik wel een knoop in mijn buik toen we van start gingen met de quiz.

Maar drie fout

Al snel tekende zich een koploper af een jongeman van 17. Een paar vragen later werd het een strijd tussen deze jongen en een meisje. Eigenlijk hadden we maar een uur de tijd, maar de pubers vonden het zo leuk, dat ze de test af wilden maken. Uiteindelijk won de jongen en had hij maar drie vragen fout.

Test jezelf

Wil jij weten of je slimmer bent dan deze 17-jarige, doe dan hier de quiz. Nog leuker is het om de quiz tegen iemand anders te spelen, dat kan op je telefoon, tablet of computer. Voor je telefoon of tablet is het handig om de Kahoot app te downloaden. Je kunt de quiz ook met het hele gezin tegelijk spelen. Let  op de test is van begin 2017, dus eventuele bedragen in de test zijn ook van 2017! Laat je me weten hoe je het er vanaf hebt gebracht? De quiz vind je hier.

Meer lezen over de financiële opvoeding van kinderen, lees dan “Financiele opvoeding van peuter tot puber“.

Wil je meer weten over wat er allemaal verandert als je kind 18 wordt? Lees dan “Mijn kind wordt 18, wat betekent dit financieel?

(Visited 2.482 times, 1 visits today)