Denk aan de feestdagen

Net de feestdagen achter de rug, nog ruim 300 dagen tot aan Sinterklaas en een artikel dat over de decembermaand gaat. Nee ik ben niet de kluts kwijt, maar dit artikel gaat inderdaad over de komende feestdagen.
Ben jij iemand die altijd op het laatste moment je inkopen voor de feestdagen nog moet doen? Ren jij de hele maand november en december achter je eigen staart aan? Dan kun je dat dit jaar veranderen. Waarom zou je wachten met het inkopen van cadeaus tot Sint weer in het land is?

Plan je inkopen

Zelf koop ik mijn cadeaus voor het einde van het jaar altijd ruim van tevoren in. Ik heb drie kinderen die in oktober, december en januari jarig zijn. Ik probeer met kortingsbonnen van speelgoedwinkels (die je het hele jaar door in de bus krijgt), alle verjaardagscadeaus al ruim voor hun verjaardag in huis te hebben. sinterklaasWat ik koop en voor wie hou ik bij in mijn telefoon. Daar heb ik in de app “To Do” een lijstje aangemaakt, waarin ik in bijhoud wat ik voor wie heb gekocht en voor welk bedrag. Zo koop ik vast cadeaus in voor hun verjaardag en Sinterklaas. Op die manier kan ik de uitgaven spreiden en is het in december niet opeens een enorme aanslag op onze financiën.

Waar bewaar ik alles?

Belangrijk is wel dat je onthoudt waar je alle cadeaus bewaart. Daar ging het in het verleden bij mij nog wel eens mis. Dat ik op pakjesavond dacht van ik heb toch nog ergens een trein voor die of die en dat ik hem dan nergens meer terug kon vinden.

Dit jaar moeten wij onze jongste gaan uitleggen hoe het zit met Sinterklaas. Dat betekent dat we vanaf nu Sinterklaas een beetje anders gaan vieren dan we tot nu toe gedaan hebben. Desalniettemin koop ik mijn cadeaus voor hun verjaardagen, rapporten en wat kleine dingen voor Sinterklaas ook dit jaar weer gewoon van tevoren in.

Meer lezen? Lees ook “Schuldgevoel over je uitgaven? Nergens voor nodig“.

 

(Visited 155 times, 1 visits today)