Cochingstrajecten

In al mijn jaren als organizer en budgetcoach heb ik al heel wat klanten bij mogen staan in hun chaos. Na afloop van een coachingstraject zijn er een paar uitspraken die regelmatig langskomen.

Ik had het jaren eerder moeten doen

Wat ik als budgetcoach het vaakst hoor is toch echt wel “Ik had het jaren eerder moeten doen” Soms komen mensen bij mij na een worsteling van jaren. Laatst nog zat ik bij klanten die al dat gedoe met niet kunnen sparen en schuiven met geld van de ene naar de andere rekening zat waren. Zijn vrouw wilde al eerder hulp inroepen van een budgetcoach, maar hij had het jaren tegen gehouden. Na ruim twintig jaar ging hij toch overstag. Toen we na een lange sessie klaar waren verzuchtte hij “Dit hadden we jaren eerder moeten doen!”

Wat zal ik lekker slapen vannacht

budgetcoach brengt rustOp nummer twee staat “Wat zal ik lekker slapen vannacht”. Sommige klanten vinden het heel eng om met een budgetcoach om de tafel te gaan zitten. We praten in Nederland niet makkelijk, over wat we verdienen en wat we met al dat verdiende geld doen. Sommige klanten hebben het idee dat het ze nooit gaat lukken om van al die achterstanden af te komen. Dit leidt soms tot slapeloze nachten. Zie ook het artikel  slapeloosheid-door-financiele-stress.
En dan komt er een budgetcoach bij ze aan de keukentafel zitten die heel veel vragen stelt waar je allemaal antwoord op moet geven, maar waar je soms gewoon niet over na hebt gedacht….
Bijvoorbeeld de vraag, waarom heb je geen begrafenisverzekering? Is dat een bewuste keuze, of heb je er gewoon nooit aan gedacht. En hoe zien jullie jullie begrafenis of crematie voor je?
Vragen die je tijdens mijn bezoek de nodige hoofdbrekers op kunnen leveren en dat soms ook doen. En toch zijn dat vaak de klanten die na afloop van een bezoek van mij verzuchten, “wat zal ik lekker slapen vannacht”.

Wat heerlijk dat ik nu eindelijk weet hoe het zit

Ten derde is er nog een grote groep klanten (meestal vrouwen) die na mijn komst roept “Wat heerlijk dat ik nu weet hoe het zit”. Voortaan kan ik ook onze administratie doen, nu we eindelijk een goed opgezet systeem hebben geleerd. En wat heerlijk dat ik daarvoor geen kasboek bij hoef te gaan houden of bonnetjes moet gaan verzamelen.  Als budgetcoach snap ik dat een ingewikkeld systeem vaak geen lang leven is beschoren.

Wil je ook weten hoe je makkelijk grip krijgt op je geld?

Het systeem dat ik mijn klanten aanleer is zo eenvoudig, dat ook jij het kunt toepassen op jouw financiën. Als je administratie eenmaal goed is ingericht, wordt het bijhouden en bijsturen van je uitgaven een fluitje van een cent. En nee een budgetcoach is niet alleen voor mensen met schulden.

 

(Visited 186 times, 1 visits today)