Geen schulden

Veel mensen denken dat ik als budgetcoach vooral bij klanten kom die schulden hebben. Niets is minder waar. In veel gevallen zijn de schulden van mensen met schulden zo hoop opgelopen dat ze mijn rekening ook niet zouden kunnen betalen als ik ze zou helpen. Soms betekent dat dat ik een klant naar een ander soort hulp moet verwijzen. Gelukkig heb ik ook genoeg klanten die (nog) geen schulden hebben. Daarover gaat het verhaal van Bianca.

Geen grip op financiën

Bianca en ik hadden in december al mailcontact gehad, maar gaf toen via de mail aan het toch zelf te willen proberen. Ze gaf aan dat de nood (nog) niet zo hoog was en dat er geen schulden waren. In juni belde ze mij alsnog voor een afspraak.
In december durfde ik je nog niet in te huren, omdat ik toen absoluut geen zicht had op onze financiën. Ik was daardoor heel huiverig van oh dan heb ik nog meer kosten en dan overzie ik het helemaal niet meer.

Vicieuze cirkel

Ik heb je in juni wel gebeld, omdat ik dacht nu kan ik er geld voor vrij maken dus doe ik het ook. Achteraf gezien had ik je gewoon in december moeten laten komen, want het was niet zozeer dat we geen geld hadden, ook al hadden we geen schulden. Maar dat ik door de bomen het bos niet meer zag en daardoor dacht dat ik niet voldoende geld had voor een budgetcoach. Eigenlijk zat ik gewoon in zo’n cirkeltje. Juist omdat je er geld instopt zie je dat het geld er wel is, maar dat je er hele rare fratsen mee uithaalt. Ik had mezelf maanden stress kunnen besparen!

Verwachtingen

geen schuldenVoor jij kwam dacht ik van oh ja dan krijg ik straks vast te horen, dit doe je niet goed en dat doe je niet goed en ja dat is ook dom. Maar dat was heel anders. Jij kwam binnen en het was meteen goed. Wat ik heel goed vond van jou, is dat je op je website al had gezegd van ik kom niet voor de gezelligheid. Gezelligheid mag, maar dat doen we daarna wel, we gaan eerst aan de slag. Waardoor ik de rust had van oh ik hoef je net te entertainen en op je gemak te stellen.

Ik had toen je de start maakte, zo van we gaan gewoon beginnen, toen dacht ik van nou dat wordt hem niet hè. Dan is het een puinhoop en dan blijft het een puinhoop. Maar je bent gewoon ergens begonnen en daardoor zijn dingen steeds meer gaan ordenen. Ja en dat werkte gewoon.

Resultaat

Iedere dag ben ik blij dat ik weet hoe ik ervoor sta. Ik ben blij dat ik iedere maand gewoon geld opzij kan leggen. Al dat wegmoffelen van je post dat je op een gegeven moment doet. Je wilt het niet zien je wilt het niet weten, dus hup onder die stapel kranten, dat heb ik niet meer. Dat onrustige van waar blijft het geld?
Als we nu een keer een mazzeltje hebben van bijvoorbeeld de Belastingdienst, dan weet je dat die niet in de grote pot verdwijnt, maar dat je dat gewoon opzij kan zetten. Ik heb nooit meer stressgeld!

Taboe

Ja ik zou je aanbevelen aan iedereen. Om hoe je bent en omdat ik weet wat het oplevert, gewoon qua rust , gemoedsrust. Ook al heb je genoeg geld, ook dan is het goed om te weten waar het blijft.
Als je voldoende geld hebt, maar dat niet kunt hendelen, dan komt daar nog wel schaamte bij.  Ik heb het nergens geleerd. Niet van huis en je leert ook niet op school hoe je moet budgetteren, dus weet ik veel.
Mensen praten niet zo makkelijk over geld, dus je kan niet inschatten wat ‘normaal’ is en of jij het dus wel of niet goed doet. Dat is nog een beetje een taboe. Mensen denken soms dat alleen domme mensen een budgetcoach nodig hebben, maar mijn klanten zijn heel divers. Klik hier.

Dit artikel is het verhaal van een klant, wil je meer lezen van klanten kijk dan eens op ervaringen met Cinthia

(Visited 445 times, 1 visits today)