Geduld

Van de week had ik weer een klant die mij bedankte voor mijn geduld. Van binnen moet ik dan altijd een beetje lachen, want als ik iets niet ben dan is het wel geduldig. Al vanaf ik klein ben krijg ik te horen dat ik gewoon wat meer geduld moet hebben. Dat komt vast doordat ik thuis de jongste van drie kinderen was heb ik altijd gedacht.

Tot tien tellen

geduld

Photo by Jan Baborák on Unsplash

Als ik auto rijd, irriteer ik me altijd heel erg aan mensen die met 70 km per uur proberen in te voegen op de snelweg. Als ik alleen in mijn auto zit, wil ik dan ook nog wel eens foeteren tegen die slome bestuurder voor me.
Toen mijn kinderen nog klein waren werd er heel veel gevraagd van mijn geduld, vooral die leeftijd waarin ze alles zelf willen doen. Zelf die schoenen aan en zelf die jas aantrekken ook al duurde dat een eeuwigheid. Ik heb regelmatig tot tien moeten tellen om mijn geduld te bewaren.

Excuus

Gisteren kwam ik met een vraag over een aantal boeken bij ons in de wijk bij de bibliotheek en deze wordt gerund door ‘oudere’ dames. Op mijn vraag hoe het nou zat met een boek dat ik volgens mij al had ingeleverd, kreeg ik het antwoord dat de betreffende medewerkster wel eens even in de computer zou kijken voor mij. Vervolgens kreeg ze eerst de computer niet aan de praat en probeerde ze vervolgens om de titel van een Suske en Wiske te vinden door voor de titel Suske te typen. Ik heb eerst even geduldig staan kijken en heb haar toen vriendelijk gevraagd of ze het goed vond als ik de titel even intikte. Mijn enige excuus is dat ik het heel aardig aan haar vroeg.

Geduldig in mijn werk

Waarom die klant mij vorige week dan toch bedankte voor mijn geduld? Ik denk dat ik in mijn werk echt veel geduldiger ben dan in mijn privé leven. Als ik met een klant werk wil ik graag mijn kennis op de klant overbrengen. Als ik aan klanten zie dat ze het nog niet begrepen hebben, leg ik het met liefde nog een keer uit. Mijn doel is tenslotte om jou iets te leren zodat je het daarna zelf kan.

Alleen thuis een chaos

Om diezelfde reden begrijp ik het wanneer klanten mij vertellen dat het ze op hun werk prima lukt om de bedrijfsfinanciën op orde te houden. Vanuit hun rol als werknemer lukt ze dat wel! Ik vind het dan ook helemaal niet raar als iemand tegen mij zegt dat het alleen thuis een chaos is. Ik weet namelijk hoe het voelt.
Wil je hulp bij het bedwingen van jouw financiële chaos, neem dan contact met me op via de mail of telefonisch.

(Visited 272 times, 1 visits today)