Organizer

Inmiddels ben ik al zo’n dertien jaar als zelfstandige aan het werk. Mijn werkzaamheden zijn in de loop der jaren wat veranderd van karakter. Waar ik ooit begon als organizer, werk ik tegenwoordig vaak als budgetcoach. Desondanks is mijn enthousiasme voor mijn werk is alleen maar toegenomen.

Mijn eerste klant

Toen ik dertien jaar geleden begon, was Marcia een van mijn eerste klanten. Marcia heeft een eigen bedrijf en heeft een hekel aan het bijhouden van haar administratie. Sinds die tijd help ik haar eens in de twee of drie jaar om haar administratie weer recht te trekken. Marcia heeft erin berust dat ze het niet leuk vindt om alleen haar administratie te moeten doen en maakt dan ook met liefde gebruik van mijn diensten. In de loop der jaren is er een bijzondere vriendschap tussen ons ontstaan.
Ik was er om haar te helpen met haar administratie toen haar partner overleed en zei was degene die mij als eerste appte op de avond dat bekend werd dat Prince was overleden. Samen delen we onze liefde voor zijn muziek.

Opgeruimd huis

Een paar weken geleden nam ze contact met mij op met de vraag of ik haar moeder zou kunnen helpen met het organizen van haar administratie. Haar moeder, nu begin 70, heeft op jonge leeftijd afscheid moeten nemen van alle mannen in haar leven. Van haar vader, haar man, haar zonen en zelfs haar twee schoonzonen en nu werd het haar allemaal teveel. Ze heeft een vol hoofd zit vol en daarom wil ze graag een opgeruimd huis. Ook beseft ze dat ze niet het eeuwige leven heeft en haar dochters niet met alle spullen wil opzadelen wanneer zij komt te overlijden. Marcia gaf aan dat haar moeder graag hulp wil, maar dat ze het ook heel spannend vind dat ik kom.

Koffie met slagroom

Vorige week was het zo ver, we zouden beginnen met het opschonen van haar administratie. Voor we aan de slag gingen dronken we eerst nog een kopje koffie met slagroom en aten we een taartje. Ze vertelde me dat ze altijd koffie met slagroom drinkt en dat ze elke dag een taartje eet. Het leven moet je tenslotte vieren. Marcia’s moeder is echt een geweldige dame, een echte Rotterdamse dame op hoge hakken en keurig gekapt en gekleed, maar zoals ze zelf zei, met een Rotterdamse bek.

Administratie

Ze keek me tijdens het koffiedrinken enigszins bewonderend aan en gaf aan dat ze zich niet voor kon stellen dat ik het leuk vind om mensen te helpen met hun administratie. Na de koffie met slagroom en een taartje zijn we aan de slag gegaan met het organizen van haar administratie. Ze had dozen en tassen vol. Nog van haar vader en moeder en ook nog heel veel van haar man en haarzelf. Ik geloof dat we terug gingen tot de jaren vijftig!

Structuur

Hoe blij was ze toen we aan het eind van de dag 3 mappen overhielden en een bewaardoos vol met belangrijke rapporten en medailles. Ze vond het een zware dag zei ze, maar ze was blij dat Marcia mij had gebeld. Ze voelde zich nu al lichter in haar hoofd. En vroeg vervolgens wanneer ik weer terugkwam.

Oude liefde roest niet

Alhoewel ik het organizen van woningen eigenlijk al aan de wilgen heb gehangen, kon ik haar niet weigeren. Oude liefde roest niet, dus ik heb haar beloofd dat we deze week verder gaan met haar klerenkast. Kasten vol kleding heeft ze en eigenlijk draagt ze altijd dezelfde dingen. Daar moet nu ook maar eens orde in aangebracht worden vindt ze. En dan heb ik het nog niet eens over haar schoenen. Dozen vol kleurige damesschoenen met hoge hakken heeft ze, keurig verborgen achter twee schuifdeuren van haar klerenkast. Ik denk wel honderd paar schoenen staan, keurig in de originele dozen. Morgen ga ik weer verder met het organizen van huis en wat heerlijk om te weten dat we dan weer beginnen met koffie met slagroom en een taartje.

Hoe begin jij je dag het liefst?

Meer lezen over de verschillende soorten redenen om een organizer in te huren? Klik hier.

Copyright © 2019, All rights reserved.

(Visited 318 times, 1 visits today)