Grip op je financiën

Misschien ken je het gevoel dat het niet helemaal de goede kant op gaat met je financiën? Je staat steeds vaker rood en de roodstand loopt ook steeds een beetje verder op? Je verliest steeds meer de grip op je financiën.
Of misschien loopt het financieel allemaal wel redelijk op rolletjes, maar stoor je je aan de papieren die overal door je huis heen slingeren? Het liefst zou je willen weten hoe je dit aan moet pakken om weer grip te krijgen op je administratie.
Het kan ook zijn dat jij een zogenaamde creatieve boekhouder bent. Iemand die contant geld overboekt van de ene naar de andere rekening. Lees “Boekhouden op creatieve wijze

Op mijn werk lukt het wel

Aan de andere kant ben je een hoog opgeleide man of vrouw met een goede baan en regel je op je werk allerlei zaken en dit loopt altijd op rolletjes. Dat je goed bent ik je werk wil nog niet zeggen dat je goed bent ik het op orde krijgen van je eigen administratie. Aan de andere kant betekent het feit dat het je niet lukt om structuur aan te brengen in je administratie of je financiën niet dat je dom bent!
Het is iets wat ik mijn klanten vaak hoor zeggen. Ik zou dit toch gewoon moeten kunnen! Stel je kan niet koken, dan zegt dat niets over je intelligentie, maar meer over het feit dat je ouders je dit vroeger niet geleerd hebben. Of dat je ouders hebt die ook niet konden koken :-). Lees ook “Eigenwijs? Ik zou het toch gewoon moeten kunnen?”

Zelf aan de slag

Nog niet zo heel lang geleden was ik bij Bianca. Bianca had mij vorig jaar december per mail benaderd dat het haar niet lukte om grip op haar financiën te krijgen en op haar administratie. Ze wilde graag weten wat mijn werkwijze was en wat dit haar in financieel opzicht ging kosten. Na ontvangst van mijn mail, liet Bianca mij weten dat ze de kosten toch wel aanzienlijk vond en dat ze het eerst nog een keer zelf ging proberen.

Help mij

Vorige maand nam ze weer contact met mij op. Het lukte haar nog steeds niet om grip te krijgen. Ze wilde toch graag gebruik maken van mijn diensten.
Ik bezocht Bianca op een vrijdagmiddag. Haar administratie bestond uit (veel) teveel ordners. Bovendien lag en op haar studeerkamer het nodige aan papier. Ik stelde voor om met het financiële stuk van de coaching te beginnen. We zijn direct samen aan de slag gegaan. Aan het eind van de dag waren de financiën grotendeels in kaart gebracht. Ik heb Bianca achter gelaten met tips om haar papieren administratie te ordenen. Een paar dagen later heb ik haar mijn actieplan gestuurd, met dingen waar ze in financieel opzicht mee aan de slag moest. Om te zorgen dat ze ook serieus grip op haar financiën ging krijgen, spraken we af dat ik haar zou bellen voor de spreekwoordelijke schop onder haar kont.

Na afloop

Een paar dagen later, ontving ik van Bianca deze mail:
Dat had ik veel eerder moeten doen: een middagje Cinthia bij mij thuis. Ik begin bijna een administratie-verslaafde te worden!
De ene na andere map wordt opgeschoond, alle betalingen zijn bij. (Ook die van jou die ik net bij de post vond -wat heb je trouwens bescheiden gedeclareerd zeg, dankjewel -).Ik heb voor de variabele uitgaven een derde rekening geopend (ik geef onszelf een jaar/anderhalf om aan dit nieuwe budget te wennen en dan kan ik m denk ik weer opzeggen). Heb voor ruim € 1100,00 oude declaraties ingediend bij de ziektekostenverzekeringen. Heb twee overbodige verzekeringen gestopt. Kwam ook nog een contributie tegen voor een club waar onze zoon niet meer naar toe gaat: gauw opgezegd. Heb de motorrijtuigenbelasting voor P’s oude motor correct op oldtimers-tarief laten zetten (scheelt 75%!!!!!) en ga zo maar door…..

Er is iets misgegaan met het aanvragen van een DigiD voor mijn zoon, dus zorgtoeslag nog niet rond. Hier ga ik morgen middag over bellen.
Het onderdeel verzekeringen is qua ordner op orde, maar het regelen vind ik nog wel een ding. Maar ook daar ga ik me toe zetten volgende week (dagje vrij).

Maar vooral ben ik blij dat het aapje van m’n schouders is: ik voel de ballast niet meer en ervaar enveloppen en geld niet meer als een zwaar, negatief iets. Het begint zowaar een sport te worden.
Ontzettend veel dank voor je no-nonsens benadering. Het heeft bij mij voor een doorbraak gezorgd.

Schop onder je kont?

Je zult begrijpen hoe blij ik ben als ik dergelijke mails ontvang. Het voelt goed als mensen mij laten weten dat ze met mijn hulp de grip op hun geld weer terug gekregen hebben. Soms hebben mensen niet meer nodig dan een duwtje in de goede richting. Anderen hebben meer behoefte aan de spreekwoordelijke schop onder hun kont. En hoe zit het met jou? Mag ik jou ook een schop onder je kont komen geven?
Wil je eerst meer lezen over de ervaring van andere klanten, lees dan hier verder.

Meer lezen over grip op je administratie, lees dan “Heb jij nog grip op je administratie?“.

Wil je reageren op dit artikel? Graag!

(Visited 386 times, 1 visits today)