Begrafenisverzekering

Steeds vaker kom ik bij klanten over de vloer die geen begrafenisverzekering hebben. Ik bedoel dan zo’n verzekering die bedoeld is om bij jou overlijden de kosten van je begrafenis te dekken. Vooral jongeren hebben vaak geen begrafenisverzekering.

Let’s talk about …

De dood is tenslotte iets waar we niet al te graag over nadenken of praten, maar feit is dat we allemaal een keer dood gaan. Tijdens mijn studie vertelde een van mijn docenten aan de HEAO altijd: ‘There is nothing certain in life, but death and taxes’. Hij zei daar altijd achteraan dat wanneer je een baan zou vinden in de belastingen of in de begrafenisbranche, je zeker zou zijn van werk. Belasting betalen moeten we allemaal en dood gaan we uiteindelijk ook allemaal.
Ik begrijp dat het wanneer je nog geen dertig bent niet echt een onderwerp is waar je over nadenkt. Wat gebeurt er wanneer je komt te overlijden en je heb geen begrafenisverzekering? Iemand zal voor jouw begrafenis en de bijbehorende kosten op moeten draaien.

begrafenisverzekeringWie draait op voor de kosten

Wanneer er een naaste komt te overlijden, komt er in korte tijd een heleboel op je af. Er moeten overal beslissingen over genomen worden. Maar hoe moeilijk is het voor je partner om beslissingen rondom jouw begrafenis te nemen als hij of zij geen idee heeft of er genoeg geld is voor een begrafenis? Wel of geen kaarten, wel of geen borrel? Maak het je partner zo makkelijk mogelijk. Zorg dat er bij je overlijden voldoende geld op een rekening staat voor een begrafenis of crematie. Mocht je daarvoor niet voldoende spaargeld hebben, zorg dan dat er een begrafenisverzekering is die uitkeert bij jouw overlijden.
Lees ook het verhaal van een klant in het artikel “En toen was je opeens alleen“.

Wat zijn jouw wensen

Bij een overlijden moeten de nabestaanden vaak in hele korte tijd beslissingen nemen over allerlei zaken, rondom de begrafenis. Praat er daarom over als je wensen hebt voor na je overlijden. Weet jouw partner bijvoorbeeld of je wil worden begraven of gecremeerd? Lees ook “Praat jij wel eens met je partner over de dood?

Nabestaandendossier

Mocht je het je nabestaanden helemaal makkelijk willen maken, vul dan een nabestaandendossier in. Hierin kun je al je wensen voor na je overlijden vastleggen. Niet alleen of je begraven of gecremeerd wil worden, maar ook bijvoorbeeld de mensen die uitgenodigd moeten worden, of de muziek die er gedraaid moet worden. Meer over het nabestaandendossier lees je hier.
Onthoud dat een overlijden in veel gevallen als een verassing komt, dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

(Visited 153 times, 1 visits today)